Fusilli met garnalen en gremolataroom

Hoofd- en of lunchgerecht [4-6 personen]

Yields4 Servings
Prep Time5 minsCook Time20 minsTotal Time25 mins
 1 knoflook (fijngehakt)
 6 fijngehakte bladpeterselie
 geraspte schil van 1 citroen
 2,50 ongezouten boter
 1 kg rauwe garnalen, gepeld (staartjes eraan gelaten)
 4 tomaten (in blokjes)
 1 zoete chilisaus
 200 ml slagroom
 400 g fusilli of andere korte pasta
 Olijfolie en knapperig brood (voor erbij)
1

Meng voor de gremolata de knoflook, peterselie een citroenrasp en zet apart.

2

Verhit de boter in een grote diepe koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe en roerbak 2 min tot ze van kleur beginnen te veranderen.

3

Voeg de tomaat en chilisaus toe en roer 2-3 min tot de tomaat uit elkaar begin te vallen.

4

Voeg de room toe en laat 1-2 min koken om de saus in te dikken.

5

Kook intussen de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar bewaar 100ml kookwater.

6

Voeg de pasta en kookwater met de hele van de gremolata toe aan de koekenpan. Breng op smaak met zout een peper en schep 1 min door elkaar.

7

Bestrooi met de rest van de gremolata, besprenkel met olijfolie en serveer met brood.

Ingredients

 1 knoflook (fijngehakt)
 6 fijngehakte bladpeterselie
 geraspte schil van 1 citroen
 2,50 ongezouten boter
 1 kg rauwe garnalen, gepeld (staartjes eraan gelaten)
 4 tomaten (in blokjes)
 1 zoete chilisaus
 200 ml slagroom
 400 g fusilli of andere korte pasta
 Olijfolie en knapperig brood (voor erbij)

Directions

1

Meng voor de gremolata de knoflook, peterselie een citroenrasp en zet apart.

2

Verhit de boter in een grote diepe koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe en roerbak 2 min tot ze van kleur beginnen te veranderen.

3

Voeg de tomaat en chilisaus toe en roer 2-3 min tot de tomaat uit elkaar begin te vallen.

4

Voeg de room toe en laat 1-2 min koken om de saus in te dikken.

5

Kook intussen de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar bewaar 100ml kookwater.

6

Voeg de pasta en kookwater met de hele van de gremolata toe aan de koekenpan. Breng op smaak met zout een peper en schep 1 min door elkaar.

7

Bestrooi met de rest van de gremolata, besprenkel met olijfolie en serveer met brood.

Fusilli met garnalen en gremolataroom